Thu. Oct 21st, 2021


Eind vorige maand, Judas Priester gitarist Richie Faulkner onderging een uitgebreide hartoperatie. Faulkner kreeg op 26 september een aorta-aneurysma op het podium van Louder Than Life en werd met spoed naar het UofL Health – Rudd Heart and Lung Center gebracht voor een operatie van meer dan 10 uur. Faulkner vertelde eerder deze week over de gruwelijke ervaring en zei dat zijn aorta-slagader halverwege zijn “Painkiller”-solo scheurde. We wensen Faulkner het allerbeste met zijn gezondheid en een vredig herstel thuis. Vandaag maakte hij zijn eerste publieke optreden op televisie.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Een nieuwe video van de lokale nieuwszender WHAS11 toont Faulker via een videoverbinding met hen en cardiothoracaal chirurg Dr. Siddharth Pahwa, aan wie Faulker toeschreef dat hij zijn leven had gered.

“Ik werd een beetje licht in mijn hoofd. Het ging niet weg. Ik ben nog nooit flauwgevallen. Ik ben nog nooit flauwgevallen, maar ik wist dat dit voelde alsof ik binnen een minuut flauw zou vallen.” Faulkner zei:

“Gelukkig was het ongeveer halverwege het nummer,” vervolgde hij. “Dus natuurlijk moest ik het nummer afmaken. Als ik had geweten hoe belangrijk het was, was ik er misschien wat sneller vanaf gekomen. Maar ik denk dat dat het hele punt voor mij is. Ik had geen idee wat het was. “

Gelukkig gebeurde dit tijdens het laatste nummer van de 50 minuten durende set van de band. “Gelukkig was het een korte set en waren we hoe dan ook van het podium afgekomen. Anders zou ik niet van het podium zijn gekomen.”

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Zodra Faulker van het podium stapte, ervoer hij een scherpe pijn. “Toen explodeerde het. Hoe meer ik erover las, hoe verbazingwekkender het voor mij is om te denken dat ik zelfs het ziekenhuis heb gehaald,” voegde hij eraan toe. “De hoeveelheid tijd dat ik de pijn echt kreeg en toen ik in het ziekenhuis opdook en toen we daadwerkelijk geopereerd waren, was best veel tijd. Hoe meer ik erover las, hoe ongelooflijker – die hoeveelheid tijd – Ik weet niet hoe ik vandaag nog in de buurt ben.”

Faulker moedigde fans aan om uitgecheckt te worden om te voorkomen dat dit soort dingen hen overkwam. “Luister, ik ben 41 zonder geschiedenis,” zei hij. “Je zou hetzelfde kunnen zijn. Ga en laat je controleren. Ga ervoor als er iets dergelijks is. Als dat niet het geval is, prima. Neem het van mij aan: ga gewoon en laat je nakijken.”

Wat betreft wanneer hij verwacht met Priest te spelen: “Eerst beter worden. Haast je niet. En dan zullen we weer kijken wanneer we weer naar buiten kunnen en wat meer Priest kunnen spelen. Maar op dit moment concentreert het zich op klaarmaken, beter worden, mijn energie terugkrijgen en mijn kracht terug. En op een gegeven moment pak ik de gitaar weer op en kijk of ik wat riffs kan uitschakelen. “

Faulker sprak toen rechtstreeks met Dr. Pahwa en zei: “Je hebt mijn leven gered. Mijn kleine meisje zag me thuiskomen, en dat betekent gewoon alles. Dus ik dank je uit de grond van mijn hart. Er is echt niets meer te zeggen dan dat, Echt.”

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Je kunt een deel van de video hieronder bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=rsYXCMBEi80

[via Blabbermouth]

Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw e-mailadres in om dagelijks op de hoogte te blijven van al onze koppen.

By admin